Innovationsmiljøer har brug for hjælpepakke

INNOVATION: De danske innovationsmiljøer har brug for en hjælpepakke, siger formanden for forskerparker. V indstillet på hurtig aktion.
Malou Aamund (V) er parat til at hjælpe det danske innovationsmiljø hurtigt, hvis det viser sig, at det lider på grund af finanskrisen.
Malou Aamund (V) er parat til at hjælpe det danske innovationsmiljø hurtigt, hvis det viser sig, at det lider på grund af finanskrisen.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Uffe Laursen

Hele den finansielle krises konsekvens for det danske innovationsmiljø har jeg øverst på min dagsorden her i januar.

Malou Aamund
Forskningsordfører (V)

Den danske innovationsverden begynder at føle presset fra finanskrisen.

De eksterne investorer, som spiller en afgørende rolle, når nye ideer og virksomheder spindes ud fra universiteterne, er for en dels vedkommende selv ramt af finanskrisen. Det mærker man i de danske innovationsmiljøer, der blandt andet skal hjælpe iværksættere fra universiteterne med at finde eksterne investorer.

"Lige nu er det svært at skaffe private investorer. Finanskrisen betyder, at mange investorer må trække sig enten fra at nyinvestere eller fra at skyde flere penge ind i eksisterende projekter," fortæller Lars Stigel, formand for Forskerparkforeningen og direktør i innovationsmiljøet Østjysk Innovation, hvor man i øjeblikket sidder og vurdere, hvordan man kan undgå, at flere virksomheder skal "falde ud over kanten", som han udtrykker det.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024