Internationale studerende gavner samfundsøkonomien

KORT NYT: En ny analyse fra DREAM viser, at det er godt for den danske samfundsøkonomi, når internationale studerende vælger at tage hele deres kandidatuddannelse i Danmark.

Analysen, der er foretaget af DREAM-gruppen for Uddannelsesministeriet, viser, at det gavner den danske økonomi, når internationale bachelorstuderende læser hele deres kandidatuddannelse i Danmark.

Gevinsten gør sig både gældende, hvis den studerende selv betaler for sin uddannelse, og hvis uddannelsen betales af den danske stat, som det er tilfældet for studerende fra andre EU/EØS-lande.

I analysen anslås det, at effekten af at tiltrække 1.000 flere internationale bachelorstuderende om året vil være en varig forbedring af de offentlige finanser på mellem 0,4 og 0,8 milliarder kroner.

”De internationale studerende bidrager til at internationalisere de danske videregående uddannelsesmiljøer og giver danske studerende udsyn og perspektiv, men de kan altså også bidrage til at få gang i den vækst, vi savner i Danmark, blandt andet fordi de besidder kompetencer, som de danske virksomheder efterspørger. Selvom det kan være forbundet med visse udgifter at uddanne internationale studerende, er der over en årrække tale om en klar gevinst for landet,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024