Marianne Lund Lametsch bag forskningsprojekt om laktose-intolerens

De næste to år skal Marianne Lund Lametsch stå i spidsen for et forskningsprojekt, der gerne skal ende ud i at gavne verdens mange laktose-intolerente mælkedrikkere. Projektet bliver støttet med tre millioner kroner fra InnovationsFonden og er et samarbejde mellem Arla Foods amba og Københavns Universitet.

Forskere fra Københavns Universitet samt Arla Foods skal gennem et samarbejde udvikle metoder til at bevare den gode smag i laktosefri mælk. Det vurderes, at projektet vil have et betydeligt eksportmæssigt potentiale.

Langtidsholdbar mælk, også kaldet UHT mælk, har været igennem en effektiv varmebehandling, der dræber den bakteriologiske aktivitet i mælken. UHT behandlingen afstedkommer dog nogle kemiske reaktioner, der får mælken til at miste smag og vigtige næringsstoffer så som proteiner og aminosyrer. 

Marianne Lund Lametschs forskningsmæssige ekspertise i fødevarevidenskab og fødevarekemi er en vigitg faktor for, hvorfor hun skal lede projektet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024