Millioner til forskningsprojekt om økosystemer i Arktis

KORT NYT: Carlsbergfondet, Velux Fonden og Villum Fonden har sammen bevilget i alt 18,9 millioner kroner til et stort tværvidenskabeligt forskningsprojekt om økosystemer i Arktis.
Anne Justesen

Kirsten Hastrup, Institut for Antropologi ved Københavns Universitet, skal lede forksningsprojektet, der tager udgangspunkt i Nordvandet, som er et område med åbent vand i Thule-regionen.

Forskningsprojektet skal undersøge klimaforandringernes langsigtede betydning for de små fanger-samfund i Nordgrønland. 

Dokumentation

Now-projektet løber fra 2014 til 2017 og skal undersøge klimaforandringernes langsigtede betydning for Thule-områdets økosystemer og dermed for de samfund, der afhænger af dem. 

Projektet er tværvidenskabeligt og udviklet i tæt samarbejde mellem professor Kirsten Hastrup, Københavns Universitet, forskningsprofessor Bjarne Grønnow, Nationalmuseet og forskningschef Anders Mosbech, Aarhus Universitet. Derudover involverer projektet Grønlands Nationalmuseum, Grønlands Naturinstitut, Grønlands Universitet og Thule Museum i Qaanaaq.

Målet med projektet er at bidrage til en bedre forståelse af klimaforandringernes betydning for de mennesker i verden, der er afhængige af sæsonbetingede naturressourcer. Derudover håber forskerne, at Now-projektet vil bidrage med nye metoder til tværfagligt samarbejde.

Projektet er finansieret af Carlsbergfondet, Velux- og Villumfonden med en samlet bevilling på 18,9 millioner kroner. 

Kilde: Københavns Universitet 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024