Minister vil ikke betale for suppleringsgebyr

BRUGERBETALING: 809 studerende måtte sidste år til lommen for at betale for suppleringskurser på landets universiteter. Videnskabsministeriet vurderer, at det ville koste 8,6 millioner at afskaffe gebyrerne, men ministeren vil ikke finde pengene.
Tyson W. LyallJørgen Skadhede

Det handler om respekt for uddannelsessystemet. Det er ikke et spørgsmål om økonomi.

Charlotte Sahl-Madsen (K)
Videnskabsminister
Mange studerende skifter hvert år studieretning eller uddannelsessted. I nogle tilfælde indebærer det, at de studerende skal igennem et såkaldt suppleringskursus. Det koster penge, og samtidig må man vinke farvel til sin SU, mens man følger kurserne. Det er brugerbetaling, mener oppositionen, der i et samråd onsdag udfrittede ministeren om emnet.

Sahl-Madsen: Eget valg
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen havde kaldt ministeren i samråd, og her stillede hun sammen med Rasmus Prehn (S) og Hanne Agersnap (SF) en lang række kritiske spørgsmål til Charlotte Sahl-Madsen (K). Ministeren havde dog ikke tænkt sig at imødekomme oppositionens forslag om at fjerne gebyrerne. Ifølge ministeren er det de studerendes eget valg, og det valg må man altså så betale for.

"Det her rammer kun dem, der selv vælger at skifte. Det er et valg, den enkelte træffer, og det synes jeg ikke er urimeligt. Det ligger inden for det, vi betegner som efter- og videreuddannelser," sagde videnskabsministeren blandt andet på samrådet.

Hun sagde samtidig, at det "koster lidt" at tage et suppleringskursus, men ville ikke sætte tal på, hvor store omkostningerne skal være, for at der ikke længere er tale om "lidt".

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024