Mønsterbrydernes 10 bud til ministeren

DOKUMENTATION: Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget 10 anbefalinger fra sit mønsterbryderkorps. Anbefalingerne skal sikre, at engagerede unge med ikke-uddannelsesvant baggrund støttes og fastholdes bedre på de videregående uddannelser. Læs anbefalingerne her. 

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget ti anbefalinger til forbedringer i det videregående uddannelsessystem af Mønsterbryderkorpset.  
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget ti anbefalinger til forbedringer i det videregående uddannelsessystem af Mønsterbryderkorpset.  Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Julie Hornstrup Østergaard

10 konkrete anbefalinger er landet på uddannelsesministerens bord fra det mønsterbryderkorps, som ministeren i sommer sendte ud for at finde nye muligheder for mønsterbrud.

Mønsterbryderkorpset, der blev nedsat 1. september 2014 og består af ti medlemmer med forskellig uddannelses- og erhvervsmæssig baggrund, har udpeget en række udfordringer i det nuværende videregående uddannelsessystem. Med afsæt i disse udfordringer har korpset formuleret ti konkrete anbefalinger til uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), der peger på mulige forbedringer.

Anbefalingerne sætter fokus på, hvordan særligt videregående uddannelsesinstitutioner i højere grad kan støtte og hjælpe unge, der ikke kommer fra uddannelsesvante hjem, men som har lysten, motivationen og evnerne, til at gennemføre en videregående uddannelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024