Ny K-ordfører med fokus på erhvervslivet

ORDFØRER: Jakob Axel Nielsens (K) afløser i Folketinget, 28-årige Daniel Rugholm (K), overtager posten som Konservatives forskningsordfører. Den unge politiker kommer med en baggrund i erhvervslivet, og det vil kunne ses. Læs her om hans syn på forskningspolitikken.
Foto: rugholm.net
Peter Baggesgaard HansenTyson W. Lyall

Min tilgang til arbejdet med universiteterne er, at der skal være et samspil mellem de studerende, universiteterne og erhvervslivet. Jeg vil gerne være med til at sætte en agenda i forhold til de relationer. Jeg vil gerne være med til at sikre, at de studerende igennem deres uddannelsesforløb bliver mere erhvervsparate.

Daniel Rugholm
Forskningsordfører, Konservative
Fakta

Daniel Rugholm, født 29. aug. 1982 i Frederikshavn, søn af John Jensen og Birgit Rugholm Jensen.

Parlamentarisk karriere
Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Nordjyllands Storkreds fra 1. nov. 2010.
Kandidat for Det Konservative Folkeparti i Frederikshavnkredsen fra 2007.
Partiets forskningsordfører, it-ordfører og boligordfører fra 2010. Medlem af Udvalget for Videnskab og Teknologi og Boligudvalget fra 2010. Stedfortræder i Arbejdsmarkedsudvalget og Det Energipolitiske Udvalg fra 2010.

Uddannelse og erhverv
Sproglig student, Hjørring Gymnasium, fra 1998 til 2001.

Salgs- og marketingschef, Bækmark & Kvist A/S, Nørresundby, 2010.
Project Manager, InPress Danmark, Hellerup, 2008.
Kommunikationschef, Københavns Kulturcenter, København, fra 2006 til 2007.
Country Manager, TARGIT A/S, Hjørring og Göteborg, fra 2004 til 2006.

Tillidshverv
Medlem af byrådet i Hjørring Kommune fra 2010, formand for unge- og udviklingsudvalget, næstformand i fritids- og kulturudvalget, medlem af børne- og undervisningsudvalget og medlem af SSP-udvalget.


Kilde: ft.dk
Fra 1. november har Konservative fået en ny forskningsordfører. Den unge nordjyde Daniel Rugholm har overtaget Jakob Axel Nielsens plads i den konservative folketingsgruppe, og samtidig erstatter han Jørgen Lundsgaard på posten som partiets forskningsordfører.

Konservative har med Daniel Rugholms egne ord nu fået "en ung og dygtig politiker, som gerne vil sætte udvikling på dagsordenen".

Den nye forskningsordfører har ikke selv nogen universitetsbaggrund, men det bliver ifølge nordjyden selv ikke noget problem.

Erhvervsorienteret
"Min tilgang til arbejdet med universiteterne er, at der skal være et samspil mellem de studerende, universiteterne og erhvervslivet. Jeg vil gerne være med til at sætte en agenda i forhold til de relationer. Jeg vil gerne være med til at sikre, at de studerende igennem deres uddannelsesforløb bliver mere erhvervsparate," siger han.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024