Ny undersøgelse: Uforløst potentiale i praktik hos studerendes egne virksomheder

UNGE IVÆRKSÆTTERE: Hvis vi skal understøtte dansk iværksætterkultur, skal der mere fokus på, at studerende kan komme i praktik i startups, siger Fonden for Entreprenørskab. Aarhus Universitet arbejder allerede med anbefalinger.     

Rapporten er en del af projektet StartUp i praksis, der skal udvikle de praktikforløb, der er forankret i studentervæksthusene, også kaldet inkubationsmiljøerne, på universiteterne, hvor de studerende får hjælp og vejledning til at starte deres egen virksomhed.
Rapporten er en del af projektet StartUp i praksis, der skal udvikle de praktikforløb, der er forankret i studentervæksthusene, også kaldet inkubationsmiljøerne, på universiteterne, hvor de studerende får hjælp og vejledning til at starte deres egen virksomhed.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Vi sparker en port ind for de studerende, der ikke lige ser sig selv som Jesper Buch, men stadig har blod på tanden og et iværksættermindset.

Jakob Søndergaard
Leder for AU Incubator på Aarhus Universitet

Der skal og kan gøres meget mere for at gøre det attraktivt for de studerende at være i praktik i deres egne eller andre studerendes opstartsvirksomheder. 

Sådan lyder det fra Fonden for Entreprenørskab, der i dag udkommer med en ny rapport, som konkluderer, at man på universiteterne ikke udnytter potentialet i de studerendes egne startups.    

“De studerende vil gerne ud i iværksættermiljøet og får også et fagligt udbytte. Når der ikke er flere, der gør det, er det blandt andet, fordi det ikke virker som en mulighed, og hvis vi gerne vil have en dansk iværksætterkultur, skal det laves om,” siger fondens direktør, Christian Vintergaard.  

Dokumentation

Rapportens konklusioner:  

  • Et bredt udsnit af universitetsstuderende kan se et formål med at tage praktik.  
  • Studerende og faglige vejledere efterspørger mere gennemsigtighed i forhold til, hvad de studerende får ud af praktik i forhold til et semester på studiet.  
  • Hvis praktik i en startup bliver kommunikeret ud som en seriøs, faglig mulighed, vil det bidrage til at modvirke de forbehold og uklarheder hos studerende, der kan stå i vejen for at overveje praktik generelt og praktik i en startup specifikt.  
  • Praktik i startup skal understøttes og kommunikeres af studentervæksthusene, der med fordel kan understøtte procedurer for og samarbejde om etablering, forventningsafstemning, vejledning og praktikværter og bredt kommunikere det kompetencegivende udbytte og den faglige værdi af praktik i en startup. 

Læs rapporten


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024