Politikere vil have uddannelse på dagsordenen

UDDANNELSE: De videregående uddannelser er under pres. Det slog vidner fast på onsdagens AC og DI-konference. Politikerne lovede, at uddannelsesområdet skal prioriteres højere i fremtiden.
Foto: Julie Charlotte Christensen/Altinget.dk
Uffe Laursen

Én ting stod klart efter onsdagens velbesøgte konference om dalende kvalitet i danske universitetsuddannelser, der var arrangeret af AC og DI i fællesskab:

Uddannelsesområdet vil i den kommende tid og til efterårets globaliseringsforhandlinger spille en større rolle, end det har gjort de senere år, hvor det er blevet skubbet ud i skyggen af de store forskningssatsninger.

Brug for fokus
Det konstaterede de forskningspolitikere, der var indkaldt som nævninge til den vidneafhøring over uddannelsesniveauet på danske universiteter, som AC og DI havde lagt op til.

"Vi skal sikre, at der ikke går ressourcer fra uddannelse til forskning. Det vil der være fokus på til efterårets globaliseringsforhandlinger," sagde Malou Aamund, forskningsordfører (V) i sin votering oven på vidneforklaringerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024