Om  
Lars Bo Nielsen

Professor modtager pris for forskning i åreforkalkning

Professor Lars Bo Nielsen modtager Nikkilä-prisen 2015 for sin forskning i åreforkalkning. 

Sara Ridder

Professor Lars Bo Nielsen er blevet tildelt Nikkilä-prisen for 2015 af det skandinaviske selskab for forskning i åreforkalkning, ”Scandinavian Society for Atherosclerosis Research”. Prisen gives for fremragende bidrag til forskningsområdet og går til Lars Bo Nielsen for en årelang indsats for at skabe en bedre forståelse af mekanismerne ved forkalkning i blodårerne.

Lars Bo Nielsen er klinikchef på Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet og professor og institutleder ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet. Hans forskning fokuserer især på at afdække årsagerne til, hvordan for meget kolesterol i blodet fører til åreforkalkning.

I forbindelse med prisoverrækkelsen holdt Lars Bo Nielsen en æresforelæsning, hvor han fortalte om sit aktuelle forskningsprojekt: 

”Vi har for nylig opdaget, at et bestemt protein, ApoM, regulerer karvæggens gennemtrængelighed. Med den viden kan vi begynde at se på, hvordan man kan påvirke gennemtrængeligheden. På sigt håber vi, resultaterne kan bidrage til bedre diagnostik og behandlingsmetoder,” sagde Lars Bo Nielsen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024