Rektor på KU mødtes med demonstranter

KORT NYT: Rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen holdt i går møde med repræsentanter for de studerende fra Biologisk Institut og Institut for Geografi og Geologi.
Tyson W. Lyall

De studerende demonstrerer i øjeblikket mod besparelserne på de to institutter, og rektor Ralf Hemmingsen holdt derfor i går møde med repræsentanter for de studerende.

På mødet blev det drøftet, hvordan universitetet undgår, at flere af de naturvidenskabelige fag kommer i en længerevarende negativ spiral. De to institutters uddannelsesindtægter (STÅ-produktion) er faldet med henholdsvis 25 og 50 pct. siden år 2000, og der er i dag markant færre studerende end blot for nogle få år siden. Det giver færre indtægter og påvirker antallet af kurser, der kan udbydes.

"Jeg tror, der er behov for nytænkning omkring særligt geografi og geologi-uddannelserne. Jeg er indstillet på at nedsætte en taskforce, der kan undersøge, hvad universitetet kan gøre for at forbedre mulighederne for at rekruttere til disse uddannelser. Og jeg vil gerne tilbyde de studerende at deltage i det arbejde," udtalte Ralf Hemmingsen efterfølgende i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024