Sahl-Madsen: Danske studerende har det godt

VILKÅR: De danske studerende får mest understøttelse, holder flest sabbatår og er nogle af de mest mobile. Videnskabsministeren så gerne, at de danske studerende kom mere ud i verden, havde færre sabbatår og holdt op med at være så krævende.

Ifølge Eurostudent, en ny stor europæisk undersøgelse, der opgør de europæiske studerendes vilkår, får danske studerende mest i SU, tager flest sabbatår og er blandt de mest mobile. Ifølge videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er det tegn på, at de danske studerende har det godt.

”Danske studerende har det faktisk rigtig godt. Den nye europæiske sammenligning af studerendes levevilkår er god til at sætte den danske debat i perspektiv. Der er ingen tvivl om, at vi på mange områder kan og skal blive bedre. Det gælder for eksempel antallet af undervisningstimer og antallet af sabbatår, men overordnet er det et fornuftigt billede,” siger Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.

På baggrund af undersøgelsen opfordrer hun i MetroXpress de studerende til at sætte deres vilkår i perspektiv og holde op med at kræve ind.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024