V vil bruge innovationsmillioner på fødevarer

FINANSLOV: Venstre kritiserer regeringens oplæg til fordeling af forskningsreserven. Esben Lunde Larsen (V) arbejder for et innovationspartnerskab om fødevarer og kritiserer ligestillingsinitiativet Ydun.
Foto: ft.dk
Mads Bang

Vi er meget tilfredse med, at projektet om det blå Danmark er kommet på listen. Men vi ønsker også at få en fødevaredimension ind i næste års satsninger.

Esben Lunde Larsen (V)
Forskningsordfører
Fakta
Uddannelsesminister Morten Østergaards udspil til indsatsområder:
  • 1.2 Blå Arbejdspladser via grønne løsninger
  • 3.1 Danmark som foretrukket land for tidlig klinisk afprøvning af ny medicin
  • 4.1 Vandeffektiv industriel produktion
  • 6.1 Innovatorium til bygningsrenovering i verdensklasse

Se hele innovationskataloget her.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) arbejder på at sikre en bred aftale om fordelingen af de 859 millioner kroner i forskningsreserven.

Ministeren mener, at den brede aftale, som forskningsordførerne netop har indgået om Danmarks Innovationsfond,  har lagt et godt spor ud for forhandlingerne om finansloven på forskningsområdet. I år skal der både fordeles millioner til forskningen, og samtidig skal politikerne pege på tre-fire indsatsområder, som Innovationsfonden skal fokusere på. 

"Det vil være en fordel for Innovationsfonden, hvis vi laver en bred aftale," siger Morten Østergaard, som selv har lagt op til fire indsatsområder i forhold til medicin, søfart, byggeri og vand.

Ministeren forklarer, at Innovationsfonden har mulighed for at bruge en tredjedel af midlerne i fonden på indsatsområderne. Det vil næste år sige mere end en halv milliard kroner.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024