Videnskabsminister: Ingen garantier mod nye besparelser

ØKONOMI: Om en uge fremlægger regeringen sit finanslovsforslag for 2012. Videnskabsministeren udelukker ikke, at der kommer nye besparelser som følge af det rekordhøje studenteroptag på universiteterne.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Der er ingen sikkerhed for, at forskning og uddannelse bliver fredet for besparelser, når regeringen fremlægger sit finanslovsforslag i næste uge.

Sidste år førte et rekordoptag på universiteterne til besparelser på forskning for at finansiere de mange nye studerende. I år er endnu flere studerende blevet optaget. Og videnskabsministeren udelukker ikke, at det kan føre til nye besparelser.

"Jeg giver ingen garantier her en uge inden, vi præsenterer finanslov," siger Charlotte Sahl-Madsen (K).

Forskningen betaler for flere studerende
Tirsdag den 23. august præsenterer regeringen sit forslag til finanslov for 2012. Det kommer i halen på endnu et rekordhøjt optag på universiteterne. Sidste år betød det, at regeringen og Dansk Folkeparti i de afsluttende forhandlinger om finansloven valgte at spare 225 millioner kr. på forskning for at finansiere uddannelsen af de mange nye studerende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024