Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Grønlands udenrigsminister: Den arktiske ambassadør skal ikke referere til Løkkes ministerium

Hvis Danmark insisterer på, at en arktisk ambassadør skal arbejde under Udenrigsministeriet, "kan man lige så godt udpege en dansker," mener Grønlands udenrigsminister. Ifølge hende er det Grønlands "ret" at stå forrest i Arktis.

Vivian Motzfeldt sagde i februar, at en afklaring i striden om den arktiske ambassadør var lige på trapperne. Den endte med at blive forsinket yderligere – ifølge Motzfeldt på grund af Udenrigsministeriet i København. Arkivbillede. 
Vivian Motzfeldt sagde i februar, at en afklaring i striden om den arktiske ambassadør var lige på trapperne. Den endte med at blive forsinket yderligere – ifølge Motzfeldt på grund af Udenrigsministeriet i København. Arkivbillede. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Grønland er tættere på at få opfyldt sit ønske om at få en grønlænder som arktisk ambassadør.

Men hvis vedkommende skal være underlagt Udenrigsministeriet i Danmark, kan kongeriget lige så godt sætte en dansker på posten igen.

Det siger Grønlands landsstyremedlem for udenrigsanliggender (udenrigsminister), Vivian Motzfeldt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024