En koldkrigsmentalitet er retur. På Bornholm har den dog aldrig været helt væk

Hjemmeværnet går igen med skarpladte våben, og myndighederne rådgiver på ny om, hvordan borgerne bedst kan forberede sig på en national krise. Det vækker mindelser til tiden under Den Kolde Krig, men for bornholmerne er omvæltningen ikke stor.

Den måde vi igen begynder at tale om beredskab og robuste borgere, minder om tankegangen under Den Kolde Krig, mener Allan Stensbye (tv), der er stabschef i Beredskabsstyrelsen Bornholm.
Den måde vi igen begynder at tale om beredskab og robuste borgere, minder om tankegangen under Den Kolde Krig, mener Allan Stensbye (tv), der er stabschef i Beredskabsstyrelsen Bornholm.Foto: Kirstine Erika Crenzien/Altinget
Kirstine Erika Crenzien

BORNHOLM: Fra en skyfri himmel lyder en kraftig rumlen. Alligevel vækker den ikke undren på solskinsøen. Bornholmerne er efterhånden vant til lyden af F-16, der går på vingerne.  

Det er sket 49 gange blot i år, at det danske afvisningsberedskab måtte stryge på vingerne.  

Langt størstedelen af gangene for at markere sig overfor russiske piloter, der nærmer sig dansk luftrum: “Vi holder øje med jer”.  

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Forsvar

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024