Nordisk fællesindkøb af uniformer irriterer Norges forsvarschef

Selvom der er bred enighed om, at tættere nordisk samarbejde er i alles bedste interesse, er alt ikke gået gnidningsfrit, når det kommer til fællesindkøb af militært grej. Det mener den norske forsvarschef Eirik Kristoffersen, der er irriteret over et specifikt fællesindkøb.

Foto: Frode Andresen / Altinget
Frode Andresen

(ARENDAL): For to år underskrev Danmark, Finland, Norge og Sverige en rammeaftale om anskaffelse af fælles nordiske kampuniformer. Aftalen var på 425 millioner euro, svarende til omkring 3,2 milliarder danske kroner. Indkøbet er igen og igen blevet fremhævet som et skoleeksempel på, at de nordiske lande kan købe militært grej sammen.

Nu afslører den norske forsvarschef Eirik Kristoffersen imidlertid, at milliardprojektet faktisk ærgrer ham.

”Jeg er stadig ærgerlig over det projekt. Ikke fordi det er lykkedes at komme til samme leverandør og få en god uniform til en mere fornuftig pris. Men fordi der stadig er fire forskellige mønstre, og stadig forskel på hvem, der bestiller hvad. Så vi skal gå endnu længere, når det kommer til integration,” sagde Eirik Kristoffersen onsdag i sidste uge i en paneldebat på det norske folkemøde Arendalsugen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Forsvar

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024