Frankrig forbyder israelske våbenproducenter at udstille, mens Danmark byder dem velkommen

Efter Israels bombardement af en flygtningelejr i Gaza har Frankrig forbudt israelske våbenproducenter at udstille på en af Europas største våbenmesser. Om to måneder afholder Danmark en stor våbenmesse i Ballerup. Her er israelerne velkomne.

En brand i en flygtningelejr i Rafah i det sydlige Gaza den 27. maj kostede 45 mennesker livet. Branden var forårsaget af et israelsk bombeangreb mod to Hamas-ledere. Angrebet vakte forargelse hos Frankrigs præsident Emmanuel Macron. 
En brand i en flygtningelejr i Rafah i det sydlige Gaza den 27. maj kostede 45 mennesker livet. Branden var forårsaget af et israelsk bombeangreb mod to Hamas-ledere. Angrebet vakte forargelse hos Frankrigs præsident Emmanuel Macron. Foto: Mohammed Salem/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Mere end 70 israelske våbenproducenter kan godt annullere flybilletterne til Paris og hotelbestillingerne i ”byernes by”. Den franske regering har nemlig besluttet, at israelske forsvarsvirksomheder ikke må deltage i dette års udgave af en Europas største våbenmesser, Eurosatory, der afvikles i et messecenter uden for Paris i midten af juni.

”Betingelserne for at være vært for israelske virksomheder på messen på et tidspunkt, hvor præsidenten (Frankrigs præsident Emmanuel Macron, red.) opfordrer Israel til at indstille sine operationer i Rafah, er ikke længere opfyldt,” oplyste det franske forsvarsministerium fredag i sidste uge til nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere på ugen havde Macron sagt, at han var "forarget" over et israelsk luftangreb, der udløste en brand, der dræbte 45 mennesker i en teltlejr i Rafah i Gazastriben.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024