Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Debat

Terma til LA: Vi skal anerkende FMI, snarere end at kritisere dem

Liberal Alliances forsvarsordfører har ret i, at der er behov for forbedringer, men det er vigtigt at understrege, at det ikke alene er FMI, der bærer ansvaret for at nå de mål, som vi alle ønsker, skriver Steen M. Lynenskjold.

Politikerne skal skabe stærke og klare rammer, så FMI har de nødvendige ressourcer og forudsætninger for at kunne løse deres opgaver effektivt, skriver Steen M. Lynenskjold.
Politikerne skal skabe stærke og klare rammer, så FMI har de nødvendige ressourcer og forudsætninger for at kunne løse deres opgaver effektivt, skriver Steen M. Lynenskjold.Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Carsten Bach (LA) har i et indlæg på Altinget givet udtryk for en bekymring omkring Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og deres arbejdsgange, som han mener stiller Danmark i en kritisk situation.

Som en af Danmarks største forsvarsvirksomheder, med mange års erfaring i samarbejdet med Forsvaret, oplever vi situationen anderledes.

Først og fremmest vil jeg gerne fremhæve FMI's industridage, som blev afholdt i Ballerup for to uger siden. 

Ideen om industridage, hvor Forsvaret og den forsvarsrelaterede industri mødes i fælles interesse, startede for år tilbage i FMI's kantine. En ide, som på imponerende vis har udviklet sig til Nordens største forsvarsindustriudstilling.

Det er i høj grad FMI's fortjeneste og et godt eksempel på, at FMI bidrager til at styrke og udvikle den danske forsvarsindustri.

FMI fortjener anerkendelse

FMI er en kompleks organisation, der har til opgave at sikre, at det danske forsvar er forsynet med det nødvendige udstyr og materiel til at løse deres opgaver. Desuden har de ansvaret for vedligeholdelse, logistik og cyberdivisionen, samt Forsvarets egen IT-organisation.

I stedet for at kritisere FMI bør vi i fællesskab arbejde på at sikre, at de får de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde.

Steen M. Lynenskjold
Executive vice president, Terma

Det er Termas oplevelse, at FMI siden lanceringen af den forsvarsindustrielle strategi i 2021 har rykket sig, og nu anvender anskaffelsesmetoder, som gør det muligt at have langsigtede samarbejder med forsvarsindustrien.

Eksempelvis indgik Terma sidste år en 30-årig rammeaftale med FMI om at hjælpe Forsvaret og FMI omkring luftforsvar, vi indgår i et konsortium om at levere patruljeskibe, og vi har i mange år udstyret de danske skibe med avancerede kommando- og kontrolsystemer.

Vores erfaring er, at FMI's medarbejdere er dygtige, engagerede og har en stærk vilje til at løse de udfordringer, de og Forsvaret står overfor. Det er korrekt, at vilkårene kan være svære – men netop her er det afgørende, at vi anerkender og støtter deres indsats, snarere end at kritisere dem.

Fundamental for Danmarks sikkerhed

Jeg er enig med Carsten Bach i, at der er behov for forbedringer, men det er vigtigt at understrege, at det ikke alene er FMI, der skal bære ansvaret for at nå de mål, som vi alle ønsker.

Det kræver, at der fra politisk side skabes stærke og klare rammer, så FMI har de nødvendige ressourcer og forudsætninger for at kunne løse deres opgaver effektivt.

I forbindelse med det kommende forsvarsforlig bør der derfor afsættes midler til at styrke FMI's organisation, så man i højere grad kan indgå aktivt i samarbejdet med industrien, og dermed være med til at opbygge en endnu stærkere forsvarsindustri i Danmark.

Læs også

Tilsvarende bør en opdatering af den forsvarsindustrielle strategi sikre et langt stærkere fundament for samarbejdet mellem FMI og forsvarsindustrien – både i Danmark og i udlandet.

Dette vil ikke kun gavne FMI, men også fremme samarbejdet mellem forsvarsindustrien og forsvaret – et samarbejde, som er fundamentalt for Danmarks sikkerhed, og som også er noget, politikerne på Christiansborg ved flere lejligheder har understreget vigtigheden af.

Vi skal huske på, at et velfungerende forsvar kræver stærke partnerskaber. I stedet for at kritisere FMI bør vi i fællesskab arbejde på at sikre, at de får de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde.

Dette kan kun ske ved at styrke de politiske rammer og sikre, at der investeres tilstrækkeligt i de mennesker og strukturer, der skal sikre Danmarks forsvarsevne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Bach

MF (LA)
cand.scient. i anvendt kvartærgeologi (Aarhus Uni. 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024