Nick Zimmermann
spørger
Kaare Dybvad Bek

Vil ministeren oplyse, om ministeren er indstillet på at udføre en dybdegående undersøgelse af Iman Ali moskeen i Københavns Nordvest kvarter?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 5

Vil ministeren oplyse, om ministeren er indstillet på at udføre en dybdegående undersøgelse af Iman Ali moskeen i Københavns Nordvest kvarter, særligt set i det lys at moskeens søstermoske i Hamborg er blevet lukket, og om ministeren gør sig tanker om at følge Tysklands eksempel og dermed påtænker at lukke Iman Ali moskeen?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren ønsker, at undersøgelsen bl.a. skal synliggøre, om moskeen har tilknytning, direkte eller indirekte, til det iranske præstestyre, herunder hvilket samarbejde der eventuelt måtte være, om der på nogen måder er økonomi indblandet, om hvilke kontakter moskeen har til Irans ambassade i Danmark, om hvilke samarbejde eller tilknytning moskeen har eller har haft til søstermoskeen i Hamborg, herunder om der har været en eller anden form for udveksling af imamer, gæstetalere osv., og om en kortlægning af hvem der styrer moskeen, herunder om der er medlemmer af moskeen eller dem som benytter sig af den, som er kendt for religiøs radikalisering, terror, bandekriminalitet eller andet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024