Bjarke Ingels: Man skal have lyst til at bo i den bæredygtige by
INTERVIEW: Store skinnende skyskrabere i dristige udformninger, megabyer med førerløse biler, hvor alt og alle er forbundet til nettet, kolonier på Månen og på Mars – nå ja, og skibakker på Amager. Når Bjarke Ingels forestiller sig en bæredygtig fremtid, er det bekvemmelighed, sjov og lyst, der præger byerne.
Peter Hesseldahl
Redaktør, digital omstilling”Allerede da jeg skrev speciale i 3. g om bæredygtighed efter Rio-konferencen, var der to skoler inden for miljøbevægelsen: grædekonerne og vækstoptimisterne,” fortæller Bjarke Ingels.
”Grædekonerne sagde, der er grænser for vækst, jorden har ikke ressourcer til, at hele befolkningen får adgang til samme velstand, og derfor er vi er nødt til at gå baglæns.
På den anden side var der vækstoptimisterne, som mente, at vejen frem er innovation og teknologi, og øget velstand og øget vækst, der kan give os råd til at tage hånd om miljøproblemer på en anden måde.”
Bjarke Ingels
Stifter af tegnestuen BIG med 600 ansatte og kontorer i København, New York, London og Barcelona.
Ingels er en af verdens førende arkitekter. BIG har tegnet en lang række markante og banebrydende bygninger, blandt andet LEGO house i Billund, Googles hovedkvarter i Californien, West 57 i New York og masterplanen for havnefronten på Manhattans sydspids.
Desuden har BIG arbejdet på utraditionelle opgaver som rumkolonier, det superhurtige tog Hyperloop. For nylig har Ingels fået en del kritik for BIGs engagement i projekter i Brasilien, Albanien og Saudi-Arabien.
Ingels er 45 år og bor i New York.