Interview: Derfor rækker Pia Johansen ud efter mere magt i europæisk svømmepolitik

Intern uro i det europæiske svømmeforbund kan koste omdiskuterede Pia Holmen posten som vicepræsident. Samtidig kan det bane vej for en international toppost til formand for Dansk Svømmeunion, Pia Johansen.

Dansk svømning har været præget af intern uro, men det er også et oprør i gang i europæiske svømmepolitik. Det kan bane vej for en international toppost til Dansk Svømmeunions formand.
Dansk svømning har været præget af intern uro, men det er også et oprør i gang i europæiske svømmepolitik. Det kan bane vej for en international toppost til Dansk Svømmeunions formand.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Så sent som i starten af 2021 var Pia Johansen et ganske ubeskrevet blad på den svømmepolitiske bane.

Hun var en vellidt formand for Silkeborg Svømmeklub, men store dele af det svømmepolitiske establishment havde et meget begrænset kendskab til hende.

Det ændrede sig i et hug i april måned, da det lykkedes Johansen at sikre sig opbakning fra store dele af det jyske bagland og sejre overbevisende i kampvalget om formandsposten i den uroramte danske svømmeunion.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024