Debat

Den danske regering skal stå fast i COP15-forhandlingerne

DEBAT: Dansk erhvervsliv står sammen om at sende et klart budskab til COP15-forhandlerne i forhandlingernes sidste døgn, skriver en række organisationer.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er vigtigt, at der opnås en ambitiøs global klimaaftale i København. Der er skabt et helt særegent momentum, og nu skal verdens regeringsledere vise lederskab og få skabt fælles rammer for klimaindsatsen.

Den fælles støtteerklæring kommer fra Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri, Dansk Energi og Danmarks Rederiforening. Organisationerne understreger, at det ikke kun er regeringslederne, der skal tage ansvar, men at det også ligger hos erhvervslivet såvel som hos borgerne. Dansk erhvervsliv tager gennem en række initiativer selv sin del af ansvaret for at løse klimaproblemerne.

Erhvervslivet har stået bag en lang række udstillinger, dialogmøder og konferencer under COP15, hvor virksomhederne har fået megen inspiration og nye netværk, der sætter dem i stand til i fremtiden at skabe flere innovative løsninger og partnerskaber, der kan bidrage til et bedre klima.

Den forretningsdrevne, grønne økonomi skal nok fortsætte, uanset hvad der kommer ud af Bella Center, for forbrugerne og virksomhederne er allerede nået langt. Men en stærk global aftale vil skabe nogle solide rammer, der kan sætte yderligere skub i denne globale tendens. Nationalt bør en global aftale følges op med politik, der skaber positive incitamenter for innovation og virksomhedernes grønne investeringer.

Vi håber og tror på, at den danske regering stadig kan skabe rammen for, at verdens lande finder politisk vilje til at nå et resultat. Politikerne står ikke alene om at nå målene.Erhvervslivet støtter arbejdet for en ambitiøs klimaaftale og den efterfølgende udmøntning i konkrete initiativer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Richter

Adm. direktør, Diabetesforeningen
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1998)

Jens Klarskov

Seniorrådgiver, Rud Pedersen, formand for Specialisterne
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Lars Aagaard Møller

Klima-, energi- og forsyningsminister (M)
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024