Atomkraften rører på sig

ATOMKRAFT: For første gang i årtier støtter et dansk politisk parti atomkraft i Danmark. Folketingets øvrige partier står dog i kø for at skyde Liberal Alliances idé ned.
Atomkraft er vejen frem for at nedbringe CO2-udledningen, mener Liberal Alliance.
Atomkraft er vejen frem for at nedbringe CO2-udledningen, mener Liberal Alliance.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Derfor er vores eneste alternativ til atomkraft lige nu, at vi lader folk dø af at gå rundt i forurening, og at vandstanden i havene stiger.

Anders Samuelsen (LA)
Partiformand

For første gang i flere årtier har et dansk politisk parti nu stukket hånden ned i en gammel og velkendt energipolitisk hvepserede.

Liberal Alliance foreslog i sidste uge, at atomkraften - som Danmark ellers besluttede sig for ikke at anvende helt tilbage i 1985 - i lyset af både teknologiens udviklingen og de dystre klimaadvarsler igen skal tænkes ind i dansk energiforsyning.

Atomkraft er nemlig ikke bare langt mere CO2-neutralt end de kulfyrede kraftværker, som leverer størstedelen af den danske energi i dag, den giver også mere forsyningssikkerhed og billigere energi end alternativerne, mener Liberal Alliances formand Anders Samuelsen:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024