Festival langer ud efter politikere

KVOTER: Nej til opkøb af kvoter. Sådan lyder det fra festivalen Co2penhagen, som selv producerer al sin energi.
Den CO2-neutrale festival Co2penhagen opfordrer politikerne til at opstille retningslinjer for, hvornår man kan kalde sig selv CO2-neutral. I dag bruges begrebet uden omtanke, lyder det.
Den CO2-neutrale festival Co2penhagen opfordrer politikerne til at opstille retningslinjer for, hvornår man kan kalde sig selv CO2-neutral. I dag bruges begrebet uden omtanke, lyder det.Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Når verdens første CO2-neutrale festival, Co2penhagen, løber af stabelen i weekenden, sker det med en klar opfordring til politikerne: Drop al snak om CO2-neutralitet ved at opkøbe kvoter.

Initiativtagerne kritiserer, at nogle politikere kalder sig CO2-neutrale, fordi de opkøber kvoter, når de for eksempel flyver i helikopter. Og de regner med, at flere og flere politikere op til klimatopmødet i december vil gå den vej for at kunne smykke sig med den grønne titel.

"Er kvoteopkøb løsningen på et bæredygtigt samfund, eller skal vi begynde at tænke i alternative baner og tænke på, hvordan vi kan blive selvproducerende og omlægge vores livsform, så vi lever en mere bæredygtig tilværelse? Det giver vi et bud på," siger en af initiativtagerne, Katrine Vejby.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024