Elsparefondens chef stopper

AFSKED: Göran Wilke, sekretariatschef i Elsparefonden, fratræder sin stilling i forbindelse med, at Elsparefonden omdannes til Center for Energibesparelser.
Sekretariatschef i Elsparefonden Göran Wilke fratræder 1. marts sin stilling.
Sekretariatschef i Elsparefonden Göran Wilke fratræder 1. marts sin stilling.Foto: Elsparefonden
Göran Wilke stopper efter 12 år på sin post som sekretariatschef i Elsparefonden. Fratrædelsen sker samtidig med, at Elsparefonden den 1. marts bliver omdannet til Center for Energibesparelser.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Elsparefonden.

Göran Wilke har været leder af Elsparefondens sekretariat, siden det blev etableret i 1997, og var en af initiativtagerne til oprettelsen af fonden. Formanden for Elsparefondens bestyrelse, Steen Gede, mener, at Elsparefonden på mange måder er Göran Wilkes værk:

"Han og hans dygtige medarbejdere har vist, at staten kan og tør tænke nyt og udfordre forbrugerne og markedets aktører," siger Steen Gede og uddyber:

"En række undersøgelser viser, at Elsparefonden er en autoritet, som forbrugerne og markedet lytter til, og fondens troværdighed er helt i top. Det skyldes ikke mindst Göran Wilkes måde at sige tingene på, uanset om det er et ekspertudsagn, kampagnebudskaber, en kommentar til snyd med energimærker eller mangelfulde evalueringer. Klar, ærlig og indsigtsfuld kommunikation," siger Steen Gede.

Imødegår omdannelsen
Beslutningen om at nedlægge Elsparefonden til fordel for Center for Energibesparelser blev truffet af regeringen i sommeren 2009. Regeringens formål med det nye center er at skabe en aktør, der kan varetage både el- og varmebesparelser i alle sektorer som et led i at nå de danske energisparemål for 2020. Hidtil har Elsparefondens fokus udelukkende været el-besparelser i husholdninger og private institutioner.

Omdannelsen har mødt kritik flere steder fra. Blandt andre Energiforum Danmark har fundet det kritisabelt, at det nye center skal finansieres på Elsparefondens hidtidige bevilling på 90 millioner kroner - på trods af at centeret fremover skal omfatte samtlige energiformer i alle sektorer, med undtagelse af transport.

Samtidig har politikerne været uenige om det nye centers tilknytning til Energistyrelsen - i modsætning til nu, hvor Elsparefonden er en uafhængig statsinstitution.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024