Tænketank med opfordring til trepartsminister: Der er brug for en arealstrategi for at nå grønne mål

Der er brug for en arealstrategi, hvis regeringen vil nå en bæredygtig omstilling af det danske landskab. Sådan lyder det fra tænketanken Concito i en ny rapport, hvor de peger på lovgivning, lokal inddragelse og nye forretningsmodeller som vejen til at nå målene i treparten. 

Regeringen bør lave en arealstrategi, der sætter retningslinjer 25 år frem for omlægningen af Danmarks arealer, skriver Concito i ny rapport.
Regeringen bør lave en arealstrategi, der sætter retningslinjer 25 år frem for omlægningen af Danmarks arealer, skriver Concito i ny rapport.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er brug for mere end den trepartsaftale, regeringen forhandler med Folketingets partier, hvis Danmark skal kigge ind i en bæredygtig fremtid. 

Derfor bør regeringen lave en arealstrategi, der kigger 25 år ud i fremtiden og samtænker de mange forskellige prioriteter for det danske landskab: klima, natur, landbrug, grøn energi og vandmiljø. 

Sådan lyder det fra den grønne tænketank Concito i en ny rapport om fremtidens arealanvendelse. 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024