Ny rapport: Her er tre bud på, hvordan Danmarks arealer kan se ud i 2050

Danmark står overfor en omfattende arealomlægning, hvor fødevareproduktionen skal omlægges, og naturen skal have plads, lyder det fra Concito i ny rapport. Tænketanken har lavet tre visioner for, hvordan Danmark kan se ud om 25 år for at nå målet om en bæredygtig fremtid. Se dem her. 

I en ny rapport har tænketanken Concito lavet tre bud på, hvordan Danmarks arealer kan benyttes i 2050 på en måde, hvor mål for klima, vandmiljø, biodiversitet og grøn energi alle indfries.
I en ny rapport har tænketanken Concito lavet tre bud på, hvordan Danmarks arealer kan benyttes i 2050 på en måde, hvor mål for klima, vandmiljø, biodiversitet og grøn energi alle indfries.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Et Danmark, hvor naturen har plads til at udfolde sig, hvor klimaforandringerne er begrænsede, og hvor den mentale trivsel er stigende. 

Det er målet i tre nye visioner for fremtidens danske landskab, som tænketanken Concito skitserer i en ny rapport. 

Arbejdet med rapporten har været flere år undervejs, men falder nu sammen med implementeringen af regeringens grønne trepartsaftale, som netop har til formål at omlægge det danske landskab. 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024