Regeringen møder kritik for klimanøl

POST-COP: Oppositionen varsler kritik af regeringen for at negligere COP-formandskabet forud for debat i Folketinget tirsdag. Der mangler konkret handling, lyder det fra S, SF og EL.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager i dag, tirsdag, i en forespørgselsdebat i folketingssalen om COP15 sammen med klima- og energiminister Lykke Friis (V).
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager i dag, tirsdag, i en forespørgselsdebat i folketingssalen om COP15 sammen med klima- og energiminister Lykke Friis (V).Foto: Kristian Aaskov Nielsen / Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Vi skal beslutte, om vi er lederne eller dem, der løber bagefter. Derfor vil det nu vise sig, om regeringen i praksis vil leve op til de forventninger, der blev opbygget op til COP15. Om de vil sige ja til at arbejde for en ambitiøs juridisk bindende aftale ved COP16, der vil sikre to graders-målsætningen. Og hvis de vil det, så er en reduktion i Danmark på minimum 30 procent nødvendig.

Anne Grete Holmsgaard (SF)
Klimaordfører

"Regeringen skylder at rydde op efter COP15." Så kort lyder oppositionens kritik af regeringens manglende initiativer som formand for COP'en. Et formandskab, der varer indtil november eller december, hvor Mexico overtager.

Indtil da er det regeringens ansvar at få gang i forhandlingsprocessen igen efter klimatopmødet i december, lyder kritikken fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. I dag, tirsdag, får oppositionen mulighed for at konfrontere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og klima- og energiminister Lykke Friis (V) under en forespørgselsdebat i folketingssalen.

Og der er masser af konkrete forslag til, hvad regeringen burde gøre.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024