Energidrøftelser udskudt til januar

ENERGIAFTALE: I modstrid med løfterne i energiaftalen fra 2008 har ministeren ikke tids nok indkaldt til de energidrøftelser, der skulle have fundet sted i år. Drøftelserne er udskudt til januar, og det finder S dybt utilfredsstillende, mens V mener, at det ikke gør nogen forskel.
Anne Burlund

Det er dybt problematisk, at den måde, regeringen har tilrettelagt sit arbejde på, betyder, at vi får opfølgningen på Klimakommissionen og energidrøftelserne så tæt på et valg.

Ole Hækkerup (S)
Energiordfører
Fakta

"Inden udgangen af 2010 drøfter parterne konkrete supplerende initiativer for perioden efter 2011."


Kilde: Energiaftalen af 21. febaruar 2008

Drøftelser af supplerende initiativer på energiområdet er blevet udskudt til det nye år. Det oplyser Klima- og Energiministeriet på forespørgsel fra Altinget | Energi & Klima. Ifølge energiaftalen skulle parterne inden udgangen af i år indgå i drøftelser om supplerende initiativer efter 2011. 

Ifølge Klima- og Energiministeriet er det en fejl, at parterne ikke allerede er blevet indkaldt, og man henviser til, at der har været problemer med at finde en dato på grund af generel travlhed og ministerens deltagelse i COP16. Efter at Altinget har efterspurgt en dato for de første drøftelser, oplyser ministeriet, at der nu "i disse dage" vil blive indkaldt til møde i forligskredsen i januar 2011. 

S: Dybt problematisk
Men det er ifølge Socialdemokraternes energiordfører Ole Hækkerup ikke tilfredsstillende:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024