DF stejler over skrappe energitiltag i ny lejelov

NY LEJELOV: Regeringen har endnu ikke flertal for sit udkast til en ny lejelov. DF's boligordfører fremlægger i dag partiets krav til ændringer på sit første møde med den nye socialminister. DF er især kritisk over for energitiltagene.
Dansk Folkepartis boligordfører Anita Knakkergaard mener, at regeringens energitiltag i udkastet til en ny lejelov er forhastede og uigennemtænkte.
Dansk Folkepartis boligordfører Anita Knakkergaard mener, at regeringens energitiltag i udkastet til en ny lejelov er forhastede og uigennemtænkte.
Jørgen Skadhede

Hverken lejere eller udlejere får meget ud af det. Men regeringen kan fremvise sig selv som den pæne duks over for EU og sige, at vi har fået nedbragt energiforbruget i vores bygninger og sparet lidt CO2.

Anita Knakkergaard (DF)
Boligordfører
Fakta
Stridspunkter om ny lejelov

Højere husleje
Ved energiforbedringer får udlejer mulighed for at kræve en huslejeforhøjelse, der svarer til lejernes energibesparelser.

Energikrav
Krav om, at en ejendom skal have en vis energistandard, før udlejeren må foretage andre forbedringer, som giver udlejeren ret til at hæve huslejen. Før udlejer kan lave forbedringer af eksempelvis køkken og bad, skal ejendommen mindst have energimærke D, hvilket svarer til reglerne for nybyggeri fra 1981.

Råderet
Lejerne i private lejeboliger bliver sidestillet med lejerne i almene boliger, når det gælder den individuelle råderet. Lejerne i det private vil kunne få godtgørelser af udlejeren for op til 110.000 kr. for de forbedringer, som de selv har foretaget i boligen. Lejerne kan kun få godtgørelse, hvis de flytter, og forbedringen bliver afskrevet over en periode på 10 år.

Slagsmålet om en ny lejelov nærmer sig den afgørende fase.

I dag, tirsdag, skal Dansk Folkepartis boligordfører Anita Knakkergaard for første gang mødes med den nye socialminister Benedikte Kiær (K) for at forhandle om knasterne i forslaget til en ny lejelov.

Hidtil har regeringen ikke kunnet samle flertal for sit forslag, og derfor er forslaget endnu ikke blevet fremsat i Folketinget, selv om det efter planen allerede skulle være sket før jul.

På mødet vil Anita Knakkergaard fremlægge Dansk Folkepartis krav.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024