Ingen interesse for energirigtige huse

PASSIVHUSE: Ingen gider tilsyneladende at købe energirigtige huse. Ved Vejle er det på halvandet år ikke lykkedes at sælge et eneste af ni arkitekttegnede lavenergihuse. Og kun to er lejet ud.
Jørgen Skadhede
Trods stor politisk bevågenhed og megen medieomtale er danskerne ikke hoppet på den energirigtige vogn med såkaldte passivhuse, der på årsbasis ikke bruger mere end 15 kWh per kvadratmeter til opvarmning.

I landsbyen Skibet ved Vejle er det på halvandet år ikke lykkedes at sælge en eneste af ni arkitektegnede og nyopførte passivhuse, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Byggeriet tiltrak sig ellers meget opmærksomhed fra første dag. Husene blev endda indviet af daværende energi- og klimaminister Connie Hedegaard (K) i september 2008.

Opmærksomheden skyldtes både, at husene er mere energivenlige end alle andre huse, og at de ligger smukt i naturen ved en ådal kun få minutters kørsel fra Vejle.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024