Gasledning udvides mod syd

GAS: Den danske gasinfrastruktur udbygges mod Tyskland. Forsyningen af naturgas er nu sikret på lang sigt, siger direktør i Energinet.dk.
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har givet tilladelse til en dublering af gasledningen, der går fra Egtved til den dansk-tyske grænse.

Lykke Friis godkendte allerede, at Eneriginet.dk, der også skal stå for dubleringen, byggede en kompressorstation, der skulle sørge for, at der kunne pumpes naturgas fra og gennem Tyskland.

Sikrer forsyningen
Med dubleringen af den allerede eksisterende gasledning samt opførelsen af en kompressorstation har Danmark sikret sin forsyning af naturgas i en rum tid fremover.

"Vi er utrolig glade for ministerens godkendelse. Beslutningen sikrer forsyningen af naturgas, når de danske felter i Nordsøen ikke længere kan dække behovet, og samtidig vil gasledningen øge konkurrencen på det danske gasmarked til gavn for forbrugerne," siger Peter A. Hodal, direktør for gasdivisionen i Energinet.dk, i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024