Stor usikkerhed om de borgerlige klima- og energiordførere

Valgkamp: Over halvdelen af energi- og klimaordførerne i Folketinget er i fare for at miste deres pladser ved det kommende Folketingsvalg. Det er især de borgerlige ordførere, der er i farezonen.
Foto: Folketinget

Folketingsvalget ser ud til at skabe store ændringer i ordførerposterne på energi- og klimaområdet. Ifølge prognoserne er over halvdelen af de nuværende ordførere på de to områder i fare for at ryge ud af Folketinget. De Konservatives energiordfører Jørgen Lundsgaard (K) og Kristendemokraternes energiordfører Per Ørum Jørgensen mister sandsynligvis begge deres plads i Folketinget. SF's Anne Grete Holmsgaard genopstiller ikke.

Det viser den seneste geografiske prognose fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen om mandatfordelingen i de enkelte storkredse. Prognosen er baseret på de allerseneste meningsmålinger lige op til og omkring valgudskrivelsen.

De står til at ryge ud
De Konservative går tilbage i Fyns Storkreds og får kun en enkelt mandat. Det betyder, at partiets energiordfører Jørgen Lundsgaard, der har siddet i Folketinget siden den 18. juni 2009, hvor han afløste Bendt Bendtsen, sandsynligvis står til at miste sin plads i Folketinget. Det enlige mandat går ifølge prognosen enten til nuværende Folketingsmedlem Vivi Kier eller Mai Henriksen, der er partiets gruppeformand i Odense Kommune.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024