Debat

Altinget | Energi & Klima præsenterer nyt debatpanel

DEBAT: Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) og branchedirektør i DI Energibranchen, Hans Peter Slente, er blandt deltagerne i Altinget | Energi og Klimas nye debatpanel. Mød de seks debattører her.
BA i statskundskab fra Aarhus Universitet. Læser på nuværende tidspunkt cand.scient.pol ved Københavns Universitet. Researcher hos Altinget.dk med ansvaret for portalerne Miljø, Transport og Energi & Klima
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Denne uge starter Altinget | Energi og Klimas nye debatpanel. I de kommende måneder vil debattørerne stille skarpt på forskellige problemstillinger inden for energi- og klimaområdet. Medvirkende er blandt andet klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) og energiordføreren fra Det Konservative Folkeparti, Mike Legarth.

Læs om alle debattørerne her:  

Martin Lidegaard er klima,- energi- og bygningsminister for Det Radikale Venstre. I forbindelse med udnævnelsen som minister fratrådte Martin Lidegaard sin tidligere stilling som formand for den grønne tænketank CONCITO. En af de vigtigste politiske opgaver for ministeren er at få opbygget alliance mellem virksomheder og grønne organisationer, så Danmark kan gå forrest i klimakampen.

Hans Peter Slente er branchedirektør i DI Energibranchen. Hans Peter Slente har været ansat i DI siden 1993 bortset fra en periode på to år, hvor han var udstationeret af Udenrigsministeriet på den danske ambassade i Hanoi i Vietnam. DI Energibranchen har til formål at styrke sammenholdet og samarbejdet på tværs af virksomheder, der har energi som forretningsområde.

Foto: brittathomsen.eu
Foto:
Foto: DI

Mike Legarth er energiordfører for Det Konservative Folkeparti. Han har været folketingsmedlem siden 2007, hvor han blev valgt i Sydjyllands Storkreds. Partiets politik på klimaområdet er blandt andet, at vi med ny teknologi skal sikre fremtidens erhvervseventyr, et bedre miljø og vores uafhængighed af olie- og gaseksporterende nationer.

Tarjei Haaland er klima- og energikampagne-medarbejder for Greenpeace Danmark. Han blev i 2006 indstillet som kandidat til Nordisk Råds Natur- og Miljøpris på baggrund af sit arbejde mod menneskeskabte klimaforandringer og sin indsats for vedvarende energi, energibesparelser og effektiv energianvendelse.

Foto:
Foto:
Foto:

Camilla Damsø Pedersen er energipolitisk chefkonsulent i Dansk Byggeri. Dansk Byggeri arbejder aktivt for energieffektivisering af den eksisterende bygningsbestand, udvikling af CO2-neutralt nybyggeri, klimatilpasning af infrastrukturen, udvikling af CO2-neutral energiproduktion og energieffektivisering af byggeerhvervets virksomheder.

Britta Thomsen er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. Hun har tidligere været medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse. Britta Thomsen arbejder blandt andet for, at EU satser hårdere på de rene energikilder og energieffektivitet.

Altinget | Energi og Klima glæder sig til at bringe og følge debatten her på siden de kommende måneder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Britta Thomsen

Fhv. MEP (S) 2004-2014, i bestyrelsen for EU's agentur for energi (ACER)
cand.mag. i historie og portugisisk (Aarhus Uni. 1983)

Tarjei Haaland

Klima- og energiekspert, Greenpeace Danmark, medstifter, OOA
BA i geologi og geografi

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024