Aktører bekymret over lukning af Go' Energi

HØRING: En lang række aktører beklager i høringssvar, at Center for Energibesparelser nedlægges. Deres viden er unik og risikerer at gå tabt, såfremt det nedlægges, lyder det.
Morten Øyen
Fakta
Center for Energibesparelser blev etableret af Klima- og Energiministeriet 1. marts 2010 og byggede videre på den tidligere Elsparefond.
Centret beskæftiger sig med besparelser inden for alle energiformer og sektorer, dog bortset fra transport, mens Elsparefonden - som navnet indebar - var 'begrænset' til besparelser i forbruget af elektricitet.
Center for Energibesparelser har brugt betegnelsen Go'Energi som slogan og logo.
Som en del af energiaftalen nedlægges rådgivningsorganet Go' Energi. Men det møder stor bekymring blandt en række af de aktører, som har indsendt høringssvar til forslaget.

Ud af de 39 høringssvar beklager 15 nedlæggelsen og er bekymrede for, hvordan opgaverne fremover vil blive løst. Høringssvarene koncentrerer sig især om det gode samarbejde, aktørerne har haft med Go' Energi, og så fremhæves de aktiviteter, de håber kan videreføres.

"Der er gennem de seneste år opbygget et godt og frugtbart samarbejde og dialog mellem Go' Energi og regionerne. Go' Energi har gennem dette samarbejde opbygget ganske særlige kompetencer og viden om de særlige energimæssige forhold og udfordringer, som gør sig gældende inden for hospitalsvæsnet. Denne viden er unik og risikerer at gå tabt," hedder det for eksempel i høringssvaret fra Danske Regioner.

Der er blandt andet stor bekymring for, at man med nedtoningen af kampagnedelen forbigår de små og mellemstore virksomheder, samt hensynet til boliger vil drukne. Samtidig understreges vigtigheden af forsat at have uvildige vidensinstitutioner til at samle og formidle klima-, energi- og miljøråd, ligesom adskillige initiativer - som kurveknækkeraftaler, håndværkerlisten og Go' Energi-mærket - fremhæves af aktørerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024