Almene boliger vil gøre op med nettomålerordning

SOLCELLER: Gør op med nettomålerordningen, lyder forslaget fra de almene boligorganisationer. Andelshaverne ønsker mulighed for større anlæg.
Mads Bang

Den snusfornuftige løsning er at lave en fast afregning, som man binder noget støtte i halen på

Bent Madsen
Bent Madsen, direktør i de almene boligselskabers landsorganisation

Mens nettomålerordningen har fået tusindvis af husejere til at investere i solcelleanlæg, så argumenterer de almene boligorganisationer for at gøre op med nettomålerordningen for at få udbredt solcellerne endnu mere.

Energiminister Martin Lidegaard (R) har meldt klart ud, at lejere og andelsboliger også skal med i udrulningen af solceller. Men hos både de almene boligorganisationer og Andelsforeningernes Fællessekretariat møder den vision krav til den nye ordning.

Ændringen vil i princippet åbne for, at mere end 700.000 boliger, der hidtil har været afskåret fra den fordelagtige ordning, nu vil få adgang til at installere solceller. Men der er stadig en række barrerierer, som skal fjernes før andelshavere og lejere kan koble sig på el-nettet med solenergi.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024