"Beslut jer nu for at blive færdige"

INTERVIEW: Hvis ikke forligskredsen mindst får dele af et energiforlig på plads inden sommer, vil det få alvorlige konsekvenser, mener direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard.
Foto: www.danskenergi.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg er meget bekymret for, at de danske politikere ikke bliver enige om et energiforlig før sommer. Hvis det ikke sker, så er det rigtigt svært at se, hvordan det overhovedet skal falde på plads før et folketingsvalg. For når de kommer tilbage fra sommerferie, så er de i valgkamp.

Lars Aagaard
Direktør, Dansk Energi
Det er ufatteligt, at politikerne ikke kan lave en aftale på de områder, hvor de allerede er enige. De har tydeligvis ikke besluttet sig for, at de vil være færdige. Sådan lyder kritikken fra Lars Aagaard, som onsdag stod i spidsen for Dansk Energis årsmøde i Nyborg.

Årsmødet falder på et tidspunkt, hvor kritikken af politikerne på Christiansborg endnu engang er ved at nå betydelige højder. Årsagen er langsomme energiforhandlinger, der fra mange sider bliver kritiseret for at sætte energibranchen i stå.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har stadig ikke indkaldt til forhandlinger, og partierne på begge sider af de politiske spektrum beskylder hinanden for at forhale processen. Senest appellerer en samlet opposition til at indkalde til delforhandlinger på specifikke områder, hvilket bliver afvist af regeringen (læs mere her). 

Men partierne er så tæt på hinanden, at de let burde komme til enighed, mener direktøren for Dansk Energi, som håber på, at parterne nu bøjer sig mod hinanden.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024