Billigere bilkøb kan ramme klimaet

AFGIFTER: Ny rapport konkluderer, at løbende sænkninger i registreringsafgiften har gjort bilpriserne langt lavere i dag end for 15 år siden. FDM og Radikale ønsker priserne sænket yderligere i fremtiden. Men billigere biler vil gå ud over klimaet, lyder kritikken fra Det Økologiske Råd
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Foto:
Foto:
Foto:

Fordelen ved at sænke registreringsafgiften er, at bilparken ikke bliver forældet. Den høje danske registreringsafgift er bare med til at fastholde, at danskerne bruger nogle gamle biler, der sviner mere.

Allan Skytte Christensen
Forbrugerøkonom (FDM)

Det har aldrig været så billigt at købe bil som i dag, slår ny rapport fra Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA) fast. En løbende sænkning af registreringsafgiften bærer stor del af ansvaret.

Rapporten modtager blandede reaktioner. Hos Det Økologiske Råd er man overbeviste om, at udviklingen kan få negative konsekvenser for klimaet. Hos FDM og Det Radikale Venstre er man derimod enige om, at udviklingen vil få folk til at vælge nye miljørigtige biler frem for de gamle.   

"Det er helt tydeligt, at det er blevet markant billigere at anskaffe sig en bil i Danmark," siger Karl Vogt-Nielsen, der er seniorkonsulent og en af hovedforfatterne bag rapporten "Bilpendlere på statsstøtte".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024