Brancheforening efterlyser smart grid-handling

SMART GRID: Vi er placeret i et vadested, lyder det fra Branchefællesskab for Intelligent Energi, der ærgrer sig over regeringens reguleringseftersyn først er færdigt i 2014. Det er det, vi kan nå, lyder det fra SF.
Arbejdet med en smart grid-strategi var noget af det første, som blev igangsat med Energiaftalen. Og vi har også et 2015-mål for intelligente elmålere, siger Steen Gade
Arbejdet med en smart grid-strategi var noget af det første, som blev igangsat med Energiaftalen. Og vi har også et 2015-mål for intelligente elmålere, siger Steen Gade
Morten Øyen

Det reelle er, at det er det, vi kan nå, hvis det skal gøres ordentligt. Det er rigtigt, at det er lang tid, men vi skal forberede os godt, og vi er ikke der endnu, hvor puslespillet er gået op, og vi er klar til lovændringer.

Steen Gade (SF)
Klima- og energiordfører
Fakta
Om Branchefællesskab for Intelligent Energi
Branchefællesskabet er stiftet 13. marts 2012. Branchefællesskabet samler 126 medlemmer fra energiselskaber, industri, it og små innovative selskaber om at skabe de bedste rammer for at udvikle de løsninger, der kan sikre, at vi kan bruge energien smartere og dermed være med til at skabe værdi for både forbrugerne og samfundet.
Vækstmulighederne i det intelligente energisystem er gode. Men de politiske rammebetingelser lægger stadig en dæmper på vækstmulighederne.

Sådan lyder det fra medlemmerne i Branchefællesskab for Intelligent Energi. Her svarer 75 procent af medlemmerne i en ny undersøgelse af Userneeds-rundspørge, at de forventer vækst inden for de kommende to år. Medlemsvirksomhederne vægter dog samtidig de politiske rammebetingelser som den højeste motor for at kunne skabe den forventede vækst.

Derfor er det ærgerligt, at politikerne har bestemt, at det tidligst bliver i 2014, der kommer en ny økonomisk regulering af netvirksomhedernes smart grid-aktiviteter. Det er nemlig der, det såkaldte reguleringseftersyn ventes færdigt.

"Det er godt to år, hvor vi er i et vadested og skal vente på, nogle rammebetingelser falder på plads. Det er lang tid at vente, og det er ærgerligt, når der nu er et stort vækstpotentiale," siger Morten Baadsgaard Trolle, branchechef i Intelligent Energi.

Dokumentation

Reguleringseftersynet

Som en del af energiaftalen af 22. marts 2012 blev det besluttet at igangsætte et dybdegående eftersyn af reguleringen af den danske elforsyningssektor. 
Regeringen har nedsat et eksternt udvalg, der skal foretage eftersynet af elforsyningssektoren og reguleringen af denne for at sikre, at reguleringen fremadrettet understøtter energiaftalens målsætninger og samtidig sikrer realisering af effektiviseringsgevinster i elsektoren.

Udvalget for reguleringseftersynet sammensættes af en uafhængig formand og næstformand, der begge er udpeget af klima-, energi- og bygningsministeren. Ministeren udpeger også 2-3 sagkyndige med særlig indsigt i området. Udvalgets øvrige medlemmer udpeges efter indstilling fra forskellige organisationer.
Udvalgets arbejde skal munde ud i en rapport med en analyse af den nuværende regulering af elforsyningen ledsaget af konkrete anbefalinger til ændringer af lovgivningen. Konsekvenserne for samfundsøkonomien, statens finanser, konkurrencen, forbrugere, erhvervslivet, energiselskaber mv. skal indgå i rapporten. Udvalget skal afslutte sit arbejde i 2014.

Kilde: Klima- og Energiministeriet. 


Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024