Byggeriet ønsker energispareindsats ændret

ENERGIBESPARELSE: Hvis man skal nå den vanskelige del af energispareindsatsen i byggeriet, så skal der skrues op for indsatsen. Klare målsætninger og mod til at prioritere projekter med lang levetid kan være løsningen, mener Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri ønsker indsatsen for energibesparelser set efter i sømmene.
Dansk Byggeri ønsker indsatsen for energibesparelser set efter i sømmene.Foto: Colourbox.dk
Morten Øyen

Vi ved godt, at det er et brud med i dag, hvor energiselskaberne har metodefrihed. Men vil man have, at der skal ske mere inden for bygninger, så er det en måde at prioritere indsatsen på.

Camille Damsø Pedersen
Energipolitisk chefkonsulent, Dansk Byggeri
Fakta
Energiaftalen forpligter energiselskaberne til at realisere yderligere energibesparelser hos forbrugerne. 
Selskaberne har i forvejen sparemål, som de skal opfylde. Det er fastlagt i en energispareaftale med Klima- og Energiministeriet af 20. november 2009. Til at gennemføre besparelserne kan selskaberne vælge at indgå samarbejde med andre virksomheder for at nå målene. Indsatsten kan f.eks. være gennem rådgivning, faglig bistand, finansiel bistand eller en kombination af disse.
Energiaftalen forpligtiger energiselskaberne til at realisere flere energibesparelser ude i de danske hjem - men skal energispareindsatsen nå længere ud i byggeriet, er der behov for at se på den aktuelle tilskudsordning. Det er vurderingen fra Dansk Byggeri, der mener, der skal nytænkning til.

"Vi har en klar formodning om, at de tilskud, som i dag gives igennem energiselskabernes indsats, ofte er af en størrelse, som ikke giver mereffekt ude hos husholdningerne. Derfor er tilskuddet i flere tilfælde heller ikke afgørende for, om et projekt bliver til noget," siger Camilla Damsø Pedersen, som er energipolitisk chefkonsulent i Dansk Byggeri til Altinget.dk.

I byggeriet ser man derfor gerne, at det bliver diskuteret, om omkostningerne til energibesparelser i byggeriet kan bruges mere hensigtsmæssigt. For det mener Dansk Byggeri, at de kan.

"Vi kunne godt tænke os, at der blev større fokus på de energibesparelser, som ikke sker af sig selv, sådan så indsatsen på energiområdet får en større effekt," siger Camilla Damsø Pedersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024