Cepos: Venstres dæmpede klimamål er stadig skadeligt

KRITIK: Det er ikke tilstrækkeligt, at Venstre nu modererer sit mål om fossilfri energi i Danmark i 2050, mener tænketanken Cepos. Til gengæld er der ros til det store oppositionsparti fra Dansk Energi.

Venstre er ved at gøre op med Anders Fogh Rasmussens mål om, at Danmark skulle være helt fossilfrit i 2050.
Venstre er ved at gøre op med Anders Fogh Rasmussens mål om, at Danmark skulle være helt fossilfrit i 2050.Foto: Hasse Ferrold
Morten Øyen

Det nyder langt fra ubetinget ros fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos, at Venstre nu er klar til at justere sit langsigtede 2050-mål for dansk klimapolitik.

Venstres mål er ifølge klima- og energiordfører Lars Chr. Lilleholt i Politiken ikke længere et Danmark uden fossil energi i 2050. I stedet foreslår partiet, at Danmark skal være "fossilneutral" – så danskerne stadig må bruge fossile brændsler, hvis der bare eksporteres en tilsvarende mængde grøn energi.

Men den nuancering er slet ikke nok, mener Cepos, der frygter, klimaambitionerne vil gå ud over væksten og ikke have nogen reel effekt på CO2-niveauet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024