Concito: Mere handling på klimaområdet

RAPPORT: Politikerne taler meget, men leverer ingenting, mener Concito efter offentliggørelsen af sin årlige analyse af dansk klimapolitik. Dansk Energi bakker op, men påpeger, at rapporten mangler at inddrage samfundsøkonomiske beregninger.

Sjældent er der blevet talt så meget og gjort så lidt. Men faktum er, at der ikke er truffet nogle konkrete beslutninger, der bidrager til at løse vores klimaproblem.

Thomas Færgeman
Direktør, Concito
"Aldrig har vi haft bedre dokumentation for, hvor god en forretning det er at redde klimaet, og hvor dyrt det bliver for danskerne, hvis vi ikke gør en indsats. Og aldrig har der været større mangel på politisk handling."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Concitos direktør, Thomas Færgeman, efter at tænketanken netop er udkommet med sin årlige analyse af sidste års klimapolitiske initiativer.

Sker for lidt
Rapporten sammenfatter nye danske og udenlandske studier og fremskriver ud fra de nuværende politiske beslutninger den danske udledning af drivhusgasser.

Konklusionen er klar: Der er i det sidste år ikke truffet nogle politiske beslutninger, som kan bidrage til at løse problemerne på klimaområdet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024