Dansk Elbil Alliance langer ud efter oliebranchen

KRITIK: Oliebranchen taler imod regeringens målsætning om fossiluafhængighed, lyder kritikken fra Dansk Elbil Alliance.

Oliebranchen taler imod den brede politiske dagsorden, når de på baggrund af en nylig offentliggjort analyse konkluderer, at transportsektoren alligevel ikke er det store problem i forhold til CO2-udledningen.

Det mener Dansk Elbil Alliance.

Foreningen fastholder, at uafhængighed af fossile brændsler og fortsat fokus på integration af vedvarende energi i transportsektoren er vejen frem, hvis målet om nedbringelse af CO2-udslip i transportsektoren skal indfries.

Forsøget på at nedtone transportsektorens rolle som et af de centrale problemer i forhold til CO2-udslip kommer ikke uventet fra olie- og benzinselskabernes brancheorganisation Energi- og olieforum, der i dag har offentliggjort en EA analyse, der ud fra fire scenarier konkluderer, at transportsektoren ikke, som hidtil antaget, tynger klimaet på grund af CO2-udledning.

"Energi- og olieforum står alene i forsøget på at nedtone den aktuelle problematik i udledningen af mængden af CO2 i transportsektoren. Der er bred enighed om, at vi har et problem, og at vi skal ud af den fossile afhængighed, og det rammer selvfølgelig oliesektoren. De skal finde et fodfæste, der dækker deres medlemmers interesser i dette spørgsmål, men det kan undre, at de vælger at gå så direkte imod den brede politiske accept af problemet," siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at nedbringelse af CO2-udledningen i transportsektoren i høj grad skal dækkes af en fortsat integration af vedvarende energi i transportsektoren, som vil vinde frem i takt med, at oliepriserne stiger. Men Lærke Flader understreger også, at der er behov for en fælles roadmap på området, som de forskellige brancher og Klima- og Energiministeriet står bag:

"Det, vi har behov for, er en fælles accept af udfordringerne, der udstikker en klar kurs for transportsektorens energibehov i fremtiden. Vi skal arbejde på, at vi kan opnå uafhængighed af fossile brændsler, så vi reducerer ikke bare CO2-udledningen, men også støjgener og den lokale luftforurening, som hvert år koster samfundet dyrt. Det vil Dansk Elbil Alliance gerne bidrage til," siger Lærke Flader.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024