Dansk Energi: Gode rammebetingelser er ikke nok

INTERVIEW: Den grønne omstilling kommer ikke automatisk med gode rammebetingelser. Skal vi ikke sagte agterud, er det nødvendigt med konkrete målrettede tiltag, lyder det fra Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.
De generelle forhold for erhvervslivet er ikke nok, hvis Danmark skal skabe job og eksport på den grønne omstilling. Målrettede tiltag er nødvendige fra politikerne, mener Anders Stouge.
De generelle forhold for erhvervslivet er ikke nok, hvis Danmark skal skabe job og eksport på den grønne omstilling. Målrettede tiltag er nødvendige fra politikerne, mener Anders Stouge.Foto: Pressefoto
Morten Øyen

Det skal ikke foregå hovedløst. Den grønne omstilling skal bygge på en økonomisk rimelighed, som støtter virksomhedernes konkurrenceevne, men samtidig tilsiger dem at tilvælge grøn teknologi.

Anders Stouge
Videdirektør, Dansk Energi
Fakta
TEMA
Grøn omstilling eller sort snak?

Der er meget snak om grøn omstilling. Men hvad er virkeligheden bag slagordene? Hvilke muligheder og problemer giver den grønne omstilling? Følg med i Altinget.dks interviewserie.
Det er vigtigt at prioritere job og vækst, men det skal understøtte en grøn omstilling. Og skal Danmark være blandt de førende i den grønne omstilling, så skal den hjælpes på vej. Det er meldingen fra Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

"Vi tror ikke på, at hvis bare man laver generelle gode rammebetingelser for virksomheder, så vil det automatisk trække i den grønne retning. Der skal noget ekstra til," siger han og fortsætter:

"Vi er i en fase, hvor de grønne instrumenter stadig er dyrere end de traditionelle: Kulpriserne er rekordlave. Så hvis der blot er tale om gode generelle rammebetingelser, vil man fortsætte med at investere i kul."

Klogere afgifter
Anders Stouge peger på, at prisen på CO2-kvoter er blevet så lav, at den ikke tilsiger, at virksomhederne investerer grønt. Det er derfor nødvendigt med en målrettet hjælpende hånd fra politikerne, mener han og peger på regeringens eget vækstteam for klima og energi, som netop har fremlagt deres anbefalinger. 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024