Den kloge vej mod et grønnere Europa

KLUMME: Vækst er den dominerende bekymring i resten af Europa, og vi bør fra dansk side derfor se på, hvilke løsninger der både kan bidrage til økonomisk vækst og vedvarende energi, skriver Ulrich Bang i sin klumme fra Bruxelles.

Det er de samme virkemidler, der øger forsyningssikkerheden og sikrer investeringer inden for EU, og som 'redder' klimaet. Det opnår vi ved at bevæge os væk fra teknologier, hvor to tredjedele af energiregningen sendes til for eksempel Rusland eller Mellemøsten i forbindelse med import af fossile brændsler, til CO2-neutrale teknologier som for eksempel vedvarende energi.

Ulrich Bang
EU-chef for Dansk Energi
Fakta
Ulrich Bang er EU-chef for Dansk Energi og skriver med jævne mellemrum en personlig reportage fra Bruxelles.
Af Ulrich Bang
EU-chef for Dansk Energi

Bruxelles er ved at vågne igen efter juleferien, og de mange embedsmænd i EU-institutionerne, politikere, attachéer og lobbyister er tilbage. Den bløde start kan illustreres ved, at det gigantiske formandskabslogo på Ministerrådsbygningen først blev skiftet til det nye danske en lille uge inde i det nye år.

Nu rettes alles øjne mod det danske formandskab, der skal stå i spidsen for Ministerrådet midt i den måske største økonomiske og politiske krise i EU.

Grøn som en dominerende farve?
Med Dansk Energis øjne er det positivt, at et grønt Europa er en af de fire hovedoverskrifter for formandskabet. Det er positivt, at Danmark vil forsøge at drive de sager frem, som er vigtige for rammerne for en grøn omstilling af energisektoren og dermed skabe en vej ud af krisen. Det er med håbet om, at grøn kan blive en dominerende farve, at danske ministre og diplomater gør sig klar til, hvad der for dem er en "once in a lifetime"-oplevelse. At sidde i formandsstolen for EU.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024