Det gjorde det danske formandskab for grøn teknologi

DOKUMENTATION: Her kan du læse, hvad regeringen har gjort under det danske EU-formandskab for at presse på for, at EU kæmper i WTO for en aftale, der skal gøre det mere attraktivt at handle med grøn teknologi.

Venstres Mads Rørvig har bedt handelsminister Pia Olsen Dyhr svare på, hvad regeringen konkret har gjort, mens Danmark havde formandskabet i EU, for at sikre, at EU kæmper i WTO for en aftale, der skal gøre det mere attraktivt at handle med grøn teknologi.

Her kan du læse hele svaret fra handelsminister Pia Olsen Dyhr:

"Generelt er EU i sin handelspolitik forpligtet til at fremme bl.a. bæredygtig grøn vækst og over-gangen til en grønnere økonomi. EU har været aktiv i bestræbelserne på at fremme handelslibe-ralisering af grønne produkter og tjenesteydelser og har været en hoveddrivkraft i de mangeinitiativer, som har været taget i bl.a. Doha udviklingsrunden, G8 og G20. EU har endvidereværet aktiv i en række udadvendte og opmærksomhedsskabende aktiviteter over for tredjelande,når det gælder fordelene ved grøn handel, herunder Global Green Growth Forum.

For at fremme arbejdet med liberalisering af handlen med miljø- og klimavenlige energiproduk-ter og tjenesteydelser, bl.a. i WTO, satte regeringen under EU-formandskabet spørgsmålet omliberalisering af handelen med sådanne produkter og ydelser på EU's dagsorden.Spørgsmålet var genstand for to drøftelser på ministerniveau under det danske EU-formandskab.

Under en frokostdrøftelse i Rådet (udenrigsanliggender - handel) den 16. marts 2012 var der opbakning til formandskabets forslag om at drøfte mulighederne for at fremmeliberalisering af handlen med klima- og miljøvenlige energiprodukter og tjenesteydelser pågrundlag af et papir fra Kommissionen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024