Det kommer på klimadagsordenen i 2010

FREMSYN: Klimakommission, regeringens VE-handlingsplan og elbiler. Det er nogle af aktørernes bud på, hvad der kommer på den klima- og energipolitiske dagsorden i 2010.
Selvom efterdønningerne af COP15 stadig fylder hos aktørerne, så ser de også frem til et år med mange diskussioner om den danske energipolitik.
Selvom efterdønningerne af COP15 stadig fylder hos aktørerne, så ser de også frem til et år med mange diskussioner om den danske energipolitik.Foto: Colourbox
Marie Dissing Sandahl

Desuden fremlægger Klimakommissionen den 28. september sine anbefalinger. Meningen er at opstille et eller flere totalt fossilfrie scenarier i 2050, og det ser vi frem til med spænding. Man kunne godt have håbet på mere åbenhed fra kommissionens side, for det står i kommissoriet, at de skal skabe debat undervejs i arbejdet. Men den debat, der har været, har bestemt ikke været bred. Det er ærgerligt, for det er vigtigt med diskussion og indspark fra flere sider.

Tarjei Haaland
Energi- og klimamedarbejder i Greenpeace

Et nyt folketingsår tog i går sin begyndelse, og aktørerne er enige om, at det byder på vigtige diskussioner, der vil præge den fremtidige energipolitik.

Men hele året bliver interessant energipolitisk set, for i september fremlægges det længe ventede resultat fra regeringens klimakommission. Og derefter begynder kampen om fremtidens danske klima- og energipolitik. Altinget | Energi & Klima kridter banen op og bringer her aktørernes bud på de vigtigste dagsordener i 2010.

Søren Dyck-Madsen, klima- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd:
I Det Økologiske Råd sidder vi netop og arbejder på et udspil, der omhandler vores forventninger til det nye år på klima- og energiområdet. Især er det interessant at se, hvordan det bliver, nu hvor vi  har fået en ny minister, der er ikke er konservativ, men medlem af Venstre, og som måske går mere op i forsyningssikkerhed end klimapolitik i sig selv.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024