Det vil Alternativet på energiområdet

INTERVIEW: Folketingets nyeste parti vil fremrykke klimamål, sætte skub i solcelle-udbygningen igen og have en radikal grøn omlægning af afgifterne. Det er til gengæld usikkert, om partiet vil være med i en ny energiaftale, fortæller Alternativets Christian Poll.

Alternativet vil fjerne bøvl for iværksættere. For det er kun gennem løsninger fra små- og mellemstore virksomheder, vi kan klare den store grønne omstilling, siger Christian Poll.
Alternativet vil fjerne bøvl for iværksættere. For det er kun gennem løsninger fra små- og mellemstore virksomheder, vi kan klare den store grønne omstilling, siger Christian Poll.
Morten Øyen

Regeringen har initiativ-retten, og vi vil slå til, hvis der er en åbning for at trække noget i en grøn retning. Som vi gjorde med bolig-job-ordningen.

Christian Poll (ALT)
Klima- og energiordfører

Grønne afgifter er et godt virkemiddel, som skal skrues sammen, så de skaber adfærdsændringer. Det kunne vi godt tænke os, blev tænkt mere radikalt.

Christian Poll (ALT)
Klima- og energiordfører

Selvom Alternativet er det nye dyr i åbenbaringen, så har det hurtigt bekendt kulør: en grøn kulør.

Fakta
Alternativet blev præsenteret ved et pressemøde 27. november 2013. I første omgang var stifter Uffe Elbæk det eneste medlem fra partiet i Folketinget. Ved valget i juni blev partiet for første gang valgt ind med ni mandater.  

Christian Poll er Alternativets ordfører på det grønne område og er ligesom partiet for første gang valg til Folketinget. Poll er uddannet civilingeniør og har fra 2005-2015 været miljøpolitisk rådgiver i Danmark Naturfredningsforening. Han har tidligere været medlem af en række politikforberedende udvalg i Miljøministeriet, Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Dansk Energi, Forbrugerombudsmanden og Erhvervsministeriet.


Ifølge vælgerne er Alternativet det parti, som vil gå længst for en grøn omstilling. Og spørger man partiets klima- og energiordfører Christian Poll, går det da heller ikke hurtigt nok med den grønne omstilling, de ”gamle” partier har sat i gang.

”Vi mener, Danmark skal have et fuldt vedvarende energisystem i 2040, altså om 25 år. Det er ti år før det nuværende officielle mål, men vi mener, det er muligt at nå dertil hurtigere,” siger Christian Poll.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024