DF tror på Nordsø-aftale

INTERVIEW: Dansk Folkeparti er klar til at harmonisere skattereglerne i Nordsøen og bruge pengene på infrastruktur, som regeringen ønsker. En mere smidig overgangsordning og investeringstempoet er dog stadig knaster i forhandlingerne.
Dansk Folkeparti håber på en aftale med regeringen og Enhedslisten om en ny Nordsø-beskatning og infrastruktur-investeringer.
Dansk Folkeparti håber på en aftale med regeringen og Enhedslisten om en ny Nordsø-beskatning og infrastruktur-investeringer. Foto: danskfolkeparti.dk
Morten Øyen

Hvis man ikke er med til at finde pengene, så er man heller ikke med til at bruge dem.

Rene Christensen (DF)
Finansordfører
Fakta

Sagen kort 

Regeringen har på baggrund af Nordsøudvalgets rapport foreslået at ændre beskatningsreglerne for olieselskaberne i Nordsøen. Det giver staten 27,5 milliarder kroner. I den forbindelse har regeringen besluttet at øremærke pengene til investeringer i kollektiv trafik. Det skal ske ved at etablere Togfonden DK.

Forhandlingerne mellem partierne er startet. Venstre, Liberal Alliance og Konservative har allerede trukket sig. Tilbage er regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. 

Man behøver ikke være i tvivl. Dansk Folkeparti deler regeringens ambition om at harmonisere beskatningsreglerne for Nordsø-selskaberne og bruge provenuet til investeringer i infrastruktur.

"Jeg tror regeringen har forstået, at vi gerne vil være med," siger Dansk Folkepartis chefforhandler under Nordsø-forhandlingerne, Rene Christensen.

Torsdag aften fortsatte forhandlingerne om de nye beskatningsregler for Nordsøen. Nu sidder kun Dansk Folkeparti tilbage af de borgerlige partier.

Venstre, Liberal Alliance og Konservative har forladt forhandlingerne med argumenter om, at skattestigninger vil koste arbejdspladser og skræmme investeringer væk. Hvad siger I til den kritik?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024